DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE ŽUPE LUG-BRANKOVIĆI
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA!

Naslovna Struktura Župe Župni zbor " don Luka Janjić"
Župni zbor " don Luka Janjić"

Ovaj zbor broji oko trideset  i pet odraslih pjevača koji animiraju liturgijsko pjevanje na pučkim Svetim Misama nedjeljom i blagdanom. Osnovan je 1989 g.kada je osnovana i Župa sv.Ivana Krstitelja. Do sada je nastupao na Danu partnerske župe Spittal u Austriji, svake godine na predstavljanju  zborova Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, na patronu župe Teslić , itd.  Ime don Luke Janjića nosi  po odluci Župnog pastoralnog vijeća, a u znak sjećanja na ovog dragog prijatelja.  Od 12 srpnja 2009. zborom ravna g. Jelica Filipović. Orguljašica je g. Andrijana Tadić

                                                                                                       

Veliki zbor " don Luka Janjić"




Nastup Zbora u Sarajevu 2011.


Nastup Župnog zbora u katedrali 2010.


Partnerski župnici sa Župnim zborom


Nastup župnog zbora u Spittalu 2006



Zborovanje u Sarajevu



Kardinal  sa zborom




2010.godina



MIR ZA DUŠU I UGOĐAJ ZA OČI

(Putovanje Velikoga zbora, 10. travnja 2010.)

                 Hladno subotnje jutro, a još i kišu najavljuju. Uz Božju pomoć i nadu da će nas lijepo vrijeme pratiti krenuli smo na put u Međugorje. I čekalo nas je toplo hercegovačko sunce. Sunce nas je izmamilo na šetnju i razgledavanje ali svaki put je vodio do Gospinog kipa. Svi sa svojim molitvama molili smo se za svoje potrebe, molili se i zahvaljivali dragome Bogu. Nakon osobnih molitava okupili smo se na zajedničku molitvu koju je predvodio naš župnik. Sa zajedničkim molitvama i molitvama svoga srca nizali su se deseci krunica. U tišini molitve kupili smo snagu za dušu. S pjesmom smo završili svoju molitvu „lijepa si lijepa, djevo Marijo…“      Daljnje putovanje je nastavljeno do vodopada Kravica. Ljepota prirode nas je oduševila. Bog je na tako čudesan način ovome mjestu podario prirodnu ljepotu, dao im je zelenu vodu da bude ukras ovome kraju. Nakon ljepote za oči krenuli smo kući ali svratili smo i u Mostar kad nam je usput. Posjetili smo Katedralu i Stari most, ali brzinski jer nas je čekao dug put kući, a i oblaci su se nadvisili kao da čekaju da mi odemo pa da puste kišu.

                Nahranili smo svoje srce zagovorom i molitvom, ponijeli smo mir od Kraljice Mira. Očima smo podarili ugođaj od viđenoga. S pjesmom smo se vratili kući radosni i od spoznaje da živimo u tako lijepom mjestu koje može pružiti mir i duši i očima. Kiša nas je kod kuće dočekala ali i na taj način smo bili zahvalni Bogu što nas je poslužilo lijepo vrijeme.

                                                                                                         Tanja 


  •  



 

Copyright © 2009 Župa Lug - Brankovici. Sva prava pridržana.

PC Projekt
?>